La CUP destaca la importància de la lluita feminista per construir un futur i un present més justos

La CUP ha recordat avui la transcendència de la lluita feminista i la necessitat de situar-la al centre de l'agenda política de manera permanent. Així s'ha expressat avui la coportaveu de l'organització, Laia Estrada, qui ha recordat que, tant per la CUP com pel conjunt de l'Esquerra Independentista, la lluita feminista, la lluita social i l'alliberament nacional del conjunt dels Països Catalans formen part d'un mateix embat. 

Estrada ha posat de relleu que «seria hipòcrita que només ens dediquéssim a fer treball feminista de cara enfora ignorant la feina que tenim a casa» tenint en compte que la CUP és també un reflex de la societat i, per aquest motiu, «tampoc es lliura de les actituds masclistes». És per això que treballa des del 2013 en un pla d'acció feminista que se sustenta en tres eixos: una campanya política basada en diferents propostes, accions de feminització de l'organització i l'abordatge les violències i agressions sexistes dins de l'organització en totes les seves intensitats. 

«Lamentem que alguns mitjans només hagin donat importància a un dels eixos que volem desplegar i en concret només a una sola de les seves mesures, i no pas al fet que una organització política abordi internament la seva política feminista», ha remarcat Laia Estrada. La coportaveu nacional de la CUP ha recordat que la mesura d'incrementar 75 cèntims al mes la quota a la militància masculina respon a l'objectiu de sufragar el 70% de la contractació durant 6 mesos d'una persona destinada a elaborar un protocol per abordar les agressions masclistes. Tanmateix, ha emfatitzat que la persona contractada té altres funcions com, «dotar la CUP d'eines de conscienciació i d'eines per feminitzar l'organització». Aquestes eines passen per un pla de formació i sensibilització intern vers les violències masclistes, generar una estructura orgànica pròpia per prevenir casos i tirar endavant un pla de masculinitats del qual se'n responsabilitzin els homes de l'organització. 

«No partim de la lògica de càstig, sinó que optem per la cultura de la reparació i per la construcció d'espais lliures de violència masclista dins de l'organització», ha remarcat Estrada que també ha destacat que en el plànol de l'actualitat política «urgeix situar la vida de les dones de la classe treballadora com a prioritat de l'agenda política, ja que la lògica del sistema és deixar-nos sempre al marge». En paraules de la coportaveu «la lluita per exercir el nostre dret a l'atuodeterminació requereix trencar amb el processisme 2.0 i parlar de vida i dels interessos econòmics i patriarcals que hi atempten en contra, que perjudiquen seriosament la nostra salut, que ens exploten i que ens oprimeixen. Això implica parlar dels llistes i plantes tancades als hospitals, les infraestructures educatives i les ràtios, el traspàs de diners públics a la sanitat i a l'escola privada, de l'accés a l'habitatge, de les condicions laborals, etcètera».